Καυτός Ιούλης - Ελληνογράφος

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Καυτός Ιούλης

Καυτός Ιούλης

Share This
Από αυριο έρχεται η δεύτερη "σφαλιάρα" από το νέο κύμα αυξήσεων λόγω φπα στα λαικά νοικοκυριά , στυς εργαζόμενους , στους άνεργους και στους συνταξιούχους . Συγκεκριμένα οι νέοι συντελεστές που ισχύουν είναι οι εξής:
1. O συντελεστής από 21% αυξάνεται σε 23% (αφορά ρούχα, παπούτσια, τηλεπικοινωνίες, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα κλπ)
2. O μειωμένος συντελεστής από 10% αυξάνεται σε 11% (αφορά τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ενέργεια, φυσικό αέριο, διαμονή σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ)
γ) O πολύ χαμηλός συντελεστής από 5% αυξάνεται σε 5,5% (αφορά εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα).
Μια αύξηση που όχι μόνο δεν θα φέρει τα αναμενόμενα για την κυβέρνηση αποτελέσματα , αλλά αντίθετα θα συμπιέσει και άλλο τα λαικά εισοδήματα οδηγώντας σε απόγνωση εκατομμύρα συμπολίτες μας . Κάποιος που βλέπει απο τη μιά το μισθό ή τη σύνταξή του να πέφτει και απο την άλλη όλα μα όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης να ακριβαίνουν , σε μια περίοδο όπου οι δουλειές είναι δυσευρετες και τα εργασιακά δικαιώματα καταπατημένα η απόγνωση θα βρει διέξοδο μέσα μέσα απο μορφές πάλης και αγώνα για τα λαικά κεκτημένα που η κυβέρνηση και ο ύπατος αρμοστής του ΔΝΤ στην Ελλάδα , ο Παπανδρέου δεν θα ξέρει απο που να φύγει . Ας δώσουνε μια διέξοδο στο κόσμο όσο είναι ακόμα νωρίς , γιατί το ερώτημα που ακούγεται απο όλους είναι ένα : Τι φταίω εγώ να μειώνεται ο μισθός μου επειδή ο Τσοχατζόπουλος και ο κάθε Τσοχατζόπουλος έκλεβε και καταδυνάστευε το Ελληνικό δημόσιο ; Εκείνος και εκείνοι τα "βούτηξαν" απο κείνους να τα πάρουν . Ζ.Τ.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages