Επεισοδιακή διαδήλωση Παλαιστινίων στη Λάρνακα - Ελληνογράφος

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Επεισοδιακή διαδήλωση Παλαιστινίων στη Λάρνακα

Επεισοδιακή διαδήλωση Παλαιστινίων στη Λάρνακα

Share This
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κτίριο του Επαρχιακού Γραφείου Ευημερίας Λάρνακας όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 Παλαιστίνιοι αιτητές πολιτικού ασύλου για να διαμαρτυρηθούν επειδή η Βουλή δεν ενέκρινε την καταβολή των επιδομάτων τους.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Λάρνακα, ενώ
διευθετήθηκε όπως στο κτίριο εισέλθει μόνο πενταμελής αντιπροσωπεία των Παλαιστινίων, κατάφεραν να μπουν αρκετοί ένας από τους οποίους χτύπησε ένα αστυνομικό με πολιτικά ρούχα που βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του για την επιβολή της τάξης.

Η αστυνομία συνέβαλε δύο νεαρούς Παλαιστινίους, Στην συνέχεια οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε ανοικτό χώρο κοντά στο Γραφείο Ευημερίας και ακολούθως διαλύθηκαν.

Στη Λάρνακα ζουν 2100 αιτητές πολιτικού ασύλου Παλαιστίνιοι του Ιράκ και μεταξύ των οποίων που διαδηλώνουν είναι και οι Παλαιστίνιοι που πριν από λίγες ημέρες είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή Μακένζυ.Σύμφωνα με την Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Λευκή Σολομώντος «πρόκειται για αιτητές πολιτικού ασύλου ενώ μεταξύ αυτών υπήρχαν και αρκετά νεαρά άτομα κυρίως μαθητές».

«Μετά από 45 περίπου λεπτά και κατόπιν διευθέτησης με τους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας τετραμελής αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων είχε συνάντηση με την Επαρχιακή Λειτουργό και τον προϊστάμενο του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών» ανέφερε η κ. Σολομώντος και πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης της αντιπροσωπείας γύρω στα 30 άτομα από τους συγκεντρωθέντες ανέβηκαν στα γραφεία, όπου λάμβανε χώρα η συνάντηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση».

Στη προσπάθεια μελών της Αστυνομίας, που είχαν στο μεταξύ μεταβεί στον χώρο, να τους ανακόψουν, ένας αστυφύλακας δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε, είπε κ. Σολομώντος.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου έτυχε των Πρώτων Βοηθειών και απολύθηκε, σύμφωνα με την Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας ενώ στον χώρο της διαμαρτυρίας μετέβησαν και άλλες ενισχύσεις της Αστυνομίας.

Η κ. Σολομώντος είπε στις δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ότι «ένα άτομο συνελήφθηκε επ΄αυτοφόρω για επίθεση εναντίον αστυνομικού και αριθμός άλλων ανακρίνεται ενώ επίκεινται συλλήψεις».

Είπε καταλήγοντας ότι γύρω στις 10.30 όλοι οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

«Ωστόσο, η Αστυνομία παρακολουθεί την κατάσταση λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα», ανέφερε

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages