ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΡΟΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ- ΦΟΒΟΙ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ - Ελληνογράφος

Post Top Ad

Responsive Ads Here
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΡΟΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ- ΦΟΒΟΙ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΡΟΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ- ΦΟΒΟΙ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Share This
Η έκρηξη σε αγωγό στη Βόρειο έρημο του Σινά της Αιγύπτου το Σάββατο έχει στόχο την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ιορδανία και όχι το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Al Jazeera .
Η έκρηξη στον αγωγό, που προμηθεύει φυσικό αέριο στο Ισραήλ, την Ιορδανία και άλλες χώρες, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου κοντά στην αιγυπτιακή πόλη Ελ Αρίς,κοντά στα
αιγυπτο-ισραηλινά σύνορα. Αιγύπτιος δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης κατηγόρησε για την έκρηξη «τρομοκράτες που εκμεταλλεύθηκαν την ασταθή κατάσταση ασφαλείας στη χώρα».
Ο κυβερνήτης της επαρχίας δήλωσε αργότερα, ότι ο αιγυπτιακός στρατός σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό μετά από την έκρηξη. Η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει σβήσει. Το ισραηλινό ραδιόφωνο είπε νωρίτερα ότι το αέριο εξακολουθεί να ρέει προς το Ισραήλ παρά την έκρηξη.
Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση νωρίτερα καλούσε να κλείσει η αιγυπτιακή παροχή φυσικού αερίου προς το Ισραήλ επικαλούμενη απειλή για την ασφάλεια. Το Ισραήλ εξέφρασε νωρίτερα ανησυχίες ότι η παύση της λειτουργίας του αγωγού θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρή βλάβη στη χώρα και εννοείται άμεση στρατιωτική παρέμβαση στην περιοχή.
Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβική χώρα που αναγνώρισε επίσημα το Ισραήλ και έχει υπογράψει σχετική ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση του Ισραήλ το 1979. Η κίνηση αυτή έχει επικριθεί τόσο στην Αίγυπτο και τον αραβικό κόσμο.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages