Την ώρα που εμείς τρωγόμαστε η Τουρκία εκσυγχρονίζει την αεράμυνά της! - Ελληνογράφος

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Την ώρα που εμείς τρωγόμαστε η Τουρκία εκσυγχρονίζει την αεράμυνά της!

Την ώρα που εμείς τρωγόμαστε η Τουρκία εκσυγχρονίζει την αεράμυνά της!

Share This
Ενώ στην Ελλάδα κάποιοι ετοιμάζονται για τον ... "τρίτο γύρο κατάληψης της εξουσίας" στην Τουρκία ετοιμάζονται για την ... κατάληψη της Ελλάδας με τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο: Μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο το υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας θα
ανακοινώσουν το νέο σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας μακρούε βεληνεκούς, μετά το πέρας του σχετικού διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν η αμερικανικές εταιρείας Raytheon και Lockheed Martin, η ευρωπαϊκή Eurosam, η ρωσική Rosoboronexport και η κινεζική CP-MİEC.
Η απόφαση θα ανακοινωθεί περί την 8η Ιουλίου και το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 4 δισ. δολάρια. Η επιτροπή που θα λάβει την τελική απόφαση αποτελείται από τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Άμυνας Γιλμάζ, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Οζέλ και τον επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Μουράτ Μπαγιάρ.
Τα μέλη της επιτροπής καλούνται να αποφασίσουν μεταξύ των αμερικανικών Patriot PAC-3, του ευρωπαϊκού SAMP/T Aster 30, των ρωσικών S-300 ή S-400 και του κινεζικού HQ-9. Το ύψος της συγκεκριμένας αγοράς θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολ.!

Πρακτικά οποιαδήποτε απόφαση πέρα από τα Patriot θα αποτελέσει έκπληξη. Άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν είχε μιλήσει για Patriot σε ανύποπτο χρόνο. Πάμντως οποιας και αν ειναι η επιλογή η απειλή κατά των ελληνικών μαχητικών αποκτά τελείως διαφορετικές διαστάσεις και η ισορροπία αλλάζει...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages