Μεταναστευτικό: Άσχημες οι εξελίξεις για την Ελλάδα


Απροθυμία δείχνουν οι Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η προωθούμενη συνθήκη «Δουβλίνο 3» κινείται σε δυσμενέστερη κατεύθυνση για την Ελλάδα σε σχέση με τη προηγούμενη συμφωνία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικρατεί έντονος προβληματισμός.

«Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας. 

Απηύθυνε παράκληση προς όλα τα κόμματα και τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ κατά του Δουβλίνου 3».

Να σημειωθεί ότι, για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, υπάρχει η πρόβλεψη του ευρωπαϊκού κανονισμού για την ευθύνη της χώρας μέσω της οποίας εισέρχονται οι μετανάστες στην Ευρώπη. Αν οι παράνομοι μετανάστες συλληφθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, οι εκεί αρχές θα πρέπει να τους στείλουν στη χώρα από την οποία εισήλθαν στη Γηραιά Ήπειρο.