Στο σταθμό του Μονάχου ... - Ελληνογράφος

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Στο σταθμό του Μονάχου ...

Στο σταθμό του Μονάχου ...

Share This
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης στο Βερολίνο, περίπου 12,2% περισσότεροι Ισπανοί (που επίσης αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της αυξανόμενης ανεργίας) και 10,1% περισσότεροι Έλληνες εργάζονταν στη Γερμανία τον Ιούνιο σε σύγκριση με
την περασμένη χρονιά. Τον Ιούνιο ο αριθμός των ανθρώπων από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία που εργάζονταν στην Γερμανία αυξήθηκε συνολικά κατά 28.000, ή 6,6%, αλλά αυτοί οι ξένοι εργαζόμενοι δεν μετανάστευσαν κατ' ανάγκην πρόσφατα, όπως ανέφερε η υπηρεσία.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι αυξήσεις αυτές συσχετίζονται με την κρίση χρέους στις συγκεκριμένες χώρες», ανέφερε η υπηρεσία σε σχετική ανακοίνωση.

Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και στην Ισπανία είναι άνεργος, ενώ αντίθετα το ποσοστό ανεργίας στην Γερμανία -6,8% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα- παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της χώρας πριν από δύο δεκαετίες και πλέον.

Ενδεικτικός της τάσης είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν μαθήματα γερμανικών στο Ινστιτούτο Goethe, που αυξήθηκε περαιτέρω μέσα στο 2011, φθάνοντας σε ιστορικό ρεκόρ. Πισωγυρίσματα...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages