Το απαγορευμένο βίντεο: «Τουρκία - Η Κατάρα του Κόσμου» - Ελληνογράφος

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Το απαγορευμένο βίντεο: «Τουρκία - Η Κατάρα του Κόσμου»

Το απαγορευμένο βίντεο: «Τουρκία - Η Κατάρα του Κόσμου»

Share This

Πρόκειται για το απαγορευμένο ρώσικο ντοκιμαντέρ το οποίο έχει τίτλο «Τουρκία - Η Κατάρα του Κόσμου» και το οποίο ξεκίνησε να προβάλλεται...
γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας, μετά από διαμαρτυρία της Τουρκίας όμως κρίθηκε από ρωσικό δικαστήριο ότι προσβάλλει το Ισλάμ και

τους Τούρκους και

απαγορεύθηκε η προβολή του.

Ο εισαγγελέας Ντενίς Αβντέγιεφ ζήτησε την απαγόρευση του ντοκιμαντέρ και ζήτησε να μπει στον κατάλογο των ταινιών που δεν προάγουν την συνεργασία μεταξύ των χωρών, παρά το γεγονός, όπως έχει γραφτεί στην απόφαση, ότι «Αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και τα στοιχεία που παραθέτει είναι αληθή».

Στο ντοκιμαντέρ μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι «η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέστρεψε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και προκάλεσε καταστροφές στη Ρωσία και σε όλους τους λαούς του κόσμου». Στην ταινία αναφέρεται επί λέξει: «Κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες πηγαίνουν για διακοπές στην Τουρκία και δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στις πόλεις της χώρας μας!».

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο δυστυχώς δεν κυκλοφορεί με ελληνικούς υπότιτλους, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο γάμος των χριστιανών με αλλόθρησκους είναι αμαρτία και υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι είναι αυτοί που έσφαξαν τους ιερείς και εισέβαλαν στην Αγία Σοφία, την οποία μετέτρεψαν σε τζαμί.


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages