Σε εφαρμογή τίθεται στο σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ


Η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έπειτα από σχετική πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενέκρινε την Πέμπτη την υποψηφιότητα του καθηγητή,Βαγγέλη Κουφουδάκη, ως νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ).
Ο κ. Κουφουδάκης, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο, επίτιμος πρύτανης του Κολεγίου Τεχνών και Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της

Ιντιάνα - Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne, είναι και ομότιμος καθηγητής των Πολιτικών Επιστημών. Συν τοις άλλοις, ο καθηγητής Κουφουδάκης έχει υπηρετήσει στο Μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Από το 1986 έως το 1995 υπηρέτησε ως βοηθός αντιπρύτανη και αργότερα ως αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.  Η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημιακού Χάρτη, με άλλα λόγια η υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», βάσει του οποίου θα συγχωνευθούν ή και θα καταργηθούν τμήματα και σχολές της ανώτατης εκπαίδευσης, αποτελεί ένα από τα πρώτα αντικείμενα της ύλης με την οποία θα καταπιαστεί ο νέος πρόεδρος της ΑΔΙΠ.

Ο σχεδιασμός των ενεργειών αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο.