Η Ελλάδα "πουλάει" βίζες σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ


Κίνητρα για επενδύσεις στην εγχώρια αγοράακινήτων από ξένους, υπηκόους τρίτων χωρών,προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προσφέροντας άδεια παραμονής μεγάλης διάρκειας σε όσους αποκτούν πρώτη ή δεύτερη κατοικία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα «Νέα», σε διάταξη η οποία θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, θα προβλέπεται ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας θα χορηγείται άδεια παραμονής πέντε ετών σε υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν λάβει την ειδική θεώρηση εισόδου στη χώρα (βίζα) και διαθέτουν κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, με δικαίωμα ανανέωσης εφόσον η αξία των ακινήτων είναι κατ' ελάχιστον 300.000 ευρώ.

Το μοντέλο αυτό έχουν ακολουθήσει η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες ευρωπαικές χώρες προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις και να τονώσουν την αγορά ακινήτων.
Η Ελλάδα "πουλάει" βίζες σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ Η Ελλάδα "πουλάει" βίζες σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ Reviewed by tethgas on 11/21/2012 02:06:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.