Γυναίκα της χρονιάς Ελληνίδα επιστήμονας
Η Θεσσαλονικιά Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε ''γυναίκα της χρονιάς'' στηντεχνολογία και βραβεύτηκε για το ερευνητικό της έργο.

Διακρίθηκε ανάμεσα σε άλλες γυναίκες, ταλαντούχες επιστήμονες, για τις καινοτόμες ιδέες και την έρευνά της. Ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.

Η κ. Αντωνιάδου, η οποία ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μια εναλλακτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις: η ανάπτυξη ζωτικών οργάνων από τα βλαστικά κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, κλάδος ο οποίος έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς την ύπαρξη δωρητών.

Μετά την παραλαβή του βραβείου στη διοργάνωση "2013 FDM Everywoman In Technology Awards", είναι και επίσημα μια από τις πιο φιλόδοξες και επιτυχημένες γυναίκες στην Μεγάλη Βρετανία.

Έχει πάρει επτά υποτροφίες και στη συνέχεια ακολούθησε η ένταξή της στη NASA όπου μελετά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου με σκοπό την προστασία των αστροναυτών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο Διάστημα.
Γυναίκα της χρονιάς Ελληνίδα επιστήμονας Γυναίκα της χρονιάς Ελληνίδα επιστήμονας Reviewed by tethgas on 3/27/2013 02:03:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.