Περίεργες συμπτώσεις από Ελληνικά blogs-sites με φώτο από τα Σκόπια !!!

Με αφορμή ενός άρθρου του NEWS IT, το οποίο δημοσίευσε μια είδηση με τίτλο: «ΠΓΔΜ: Χρονιά προεδρικών εκλογών για τη χώρα το 2014», πριν από λίγες ημέρες, είναι σημαντικό να γίνει κάποια πληροφόρηση. (Παρατίθεται φωτογραφία του συγκεκριμένου άρθρου κατωτέρω).
Παρατηρώντας  κανείς το συγκεκριμένο άρθρο βλέπει και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μια άποψη της πόλεως των Σκοπίων.
Στη φωτογραφία φαίνεται το παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι του Αξιού ποταμού (Vardar, για τους Σκοπιανούς), το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως, και απέχει περίπου 100 μέτρα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πίσω από το γεφύρι φαίνονται κάποια κτήρια χωρίς ιδιαίτερη σημασία και ο αναγνώστης αποκομίζει την εντύπωση ότι πρόκειται για μια πόλη χωρίς κάτι ιδιαίτερο, και στην οποία δεν έχει γίνει τίποτε άλλο πέραν της τοποθέτησης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εντύπωση που αποκομίζει όμως ο αναγνώστης είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Το τοπίο στο συγκεκριμένο σημείο έχει αλλάξει όψη. Η φωτογραφία που δημοσίευσε το NEWS IT είναι πάρα πολύ παλιά. Το τοπίο πλέον διαμορφώθηκε όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
 
Έχει κτιστεί ένα μεγάλο κτήριο που παραπέμπει σε αρχαιοελληνική κατασκευή και το οποίο λόγω της στενότητος του χώρου έχει πολύ μεγάλη πρόσοψη αλλά καθόλου βάθος. Είναι κατασκευασμένο από μπετόν και βάφηκε σε απόχρωση του μπεζ. Πρόκειται δηλαδή για κακή αντιγραφή ανάλογων κτηρίων, αλλά προφανώς δεν τους ενδιαφέρει γιατί ο σκοπός δεν είναι άλλος παρά η δημιουργία εντυπώσεων στους άσχετους, που είναι και οι περισσότεροι. Το κτήριο αυτό είναι το νέο «Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας», όπως φαίνεται και από την επιγραφή που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτηρίου.
Καλό θα ήταν λοιπόν οι δημοσιογράφοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους θέματα και ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν φωτογραφίες καθόσον οι φωτογραφίες έχουν τρομερή δύναμη στη δημιουργία εντυπώσεων. 


Το NEWS 247 επίσης δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο:


Παρατηρείστε τη φωτογραφία που δημοσιεύει παρακάτω.


Και τώρα δείτε πως είναι ο χώρος σήμερα.

Ως εκ θαύματος το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εξαφανίστηκε. Όταν αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη και μάλιστα από διαφορετικές ιστοσελίδες, μόνο τυχαίο δεν είναι !


Χ. Μαντζιάρης
Περίεργες συμπτώσεις από Ελληνικά blogs-sites με φώτο από τα Σκόπια !!! Περίεργες συμπτώσεις από Ελληνικά blogs-sites με φώτο από τα Σκόπια !!! Reviewed by tethgas on 1/22/2014 05:23:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.