Η συγκυβέρνηση ξεπλένει το σκάνδαλο Energa - Hellas Power για να τα κονομήσει ο Βορίδης - Ελληνογράφος

Post Top Ad

Responsive Ads Here
 Η συγκυβέρνηση ξεπλένει το σκάνδαλο Energa - Hellas Power για να τα κονομήσει ο Βορίδης

Η συγκυβέρνηση ξεπλένει το σκάνδαλο Energa - Hellas Power για να τα κονομήσει ο Βορίδης

Share ThisΠερίεργη και σκανδαλώδη τροπή έχει αρχίσει και παίρνει η υπόθεση – σκάνδαλο των εταιρειών Energa - Hellas Power.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες και τα στελέχη τους κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 270 εκατ. ευρώ από Έλληνες πολίτες, αφού εισέπραξαν και δεν απέδωσαν το περιβόητο χαράτσι της ΔΕΗ.

Ύστερα από την προανακριτική διαδικασία το Συμβούλιο Εφετών παρέπεμψε σε δίκη 19 στελέχη των δύο εταιρειών, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο εν λόγω σκάνδαλο. Και εδώ είναι που αρχίζει το περίεργο της όλης υποθέσεως. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του

βουλεύματος παραπομπής σε δίκη των κατηγορουμένων.

Η αναίρεση συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Το «μυστηριώδες» της όλης υποθέσεως είναι πρώτον ότι από την διαδικασία απουσίαζε ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο.

Οσμή σκανδάλου και διαπλοκής προσθέτει στην όλη «παράλειψη» του δημοσίου το γεγονός ότι συνήγορος υπεράσπισης είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος σκευωρός, Μάκης Βορίδης.

Κοινώς το δημόσιο παραιτήθηκε μίας υποθέσεως που μπορούσε να αποφέρει 270 εκατ. ευρώ, προκειμένου να λάβει ο Βορίδης την προμήθεια του από την ευτυχή, για τους κατηγορουμένους, έκβαση της διαδικασίας.Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages